ONNO KOKMEIJER - OKURA HOTEL
Onno Kokmeijer, SVH Meesterkok en Executive Chef and Manager Ciel Bleu Restaurant**. Zijn grote voorbeeld is de Franse meesterkok Alain Ducasse die er, met restaurants over de hele wereld, een imperium op nahoudt. Zoiets ziet hij ook wel voor zich, maar zijn Ciel Bleu Restaurant zal hij nooit uit het oog verliezen. "Dat is mijn kind," zegt Onno Kokmeijer. In 2003 kwam hij naar Ciel Bleu Restaurant, op de drieëntwintigste etage van Hotel Okura Amsterdam. Dat hij kookt op hoog niveau, waardeerde Michelin in 2005 met een eerste en vanaf 2007 (hij was toen 33) met twee sterren.
Over Onno Kokmeijer
Als zeventienjarige begon Kokmeijer bij De Twee Schouwtjes in Medemblik. Na zijn diensttijd volgde hij het parcours De Swaen, De Hoefslag, De Gieser Wildeman en Karpendonkse Hoeve. Souschef was hij in Le Merlet in Schoorl. Toen was hij klaar voor de hemel op aarde, zoals Ciel Bleu Restaurant ook wel liefkozend wordt genoemd. Hij kookt naar eigen zeggen vanuit een klassieke basis, maar met een creatieve en innovatieve inslag.